Konstruktionsritningar

Garanterat fackmannamässiga ritningar till ditt bygglov eller startbesked – oavsett kommun

Erfarna bygglovsspecialister med 3300+ avslutade projekt
Vi samordnar hela ditt bygglov – slipp leta övriga konsulter
Kostnadseffektiva konstruktioner
Alltid fast pris
Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.
/ Processen

Hur går det till?

Steg 1
01

Offertförfrågan

Maila oss på offert@bygglovstjanst.se och beskriv kortfattat vad du har tänkt bygga. Vi skickar sedan ut en offert till dig.
02

Projektstart!

Efter att du har godkänt offerten ringer din personliga projektledare upp dig för att ta emot ytterligare underlag som kan behövas för att göra din idé till verklighet.
Steg 2
Steg 3
03

Ritningar skapas

Vi skapar samtliga ritningar åt dig inom 1-2 veckor och skickar ut dem till dig för granskning. Ritningarna revideras enligt dina önskemål tills du är nöjd.
04

Leverans!

Om du vill kan vi skicka in dina ritningar till kommunen och sköta kontakten med dem – så att du slipper. Efterfrågar kommunen kompletteringar så fixar vi detta.
Steg 4

Kontakta oss idag

Vi är navet mellan ditt bygglov, kommunen och handlingarna som krävs. Vi har koll på plan- och bygglagen så väl som kommunens regleringar. Med vår specialistkompetens hjälper vi dig med bygglov var du än befinner dig.

Bygglovsritning villa Stockholm
/ Frågor och svar

Konstruktionsritningar

Bygglovstjänst hjälper dig genom bygglovsprocessen till fast pris. Utifrån dina förslag skapar vi garanterat fackmannamässigt utförda konstruktionsritningar med kostnadseffektiva konstruktioner. Vi samordnar dessutom med övriga tekniska konsulter och gör resan till färdigt bygge både smidigare och snabbare.

Vad kostar konstruktionsritningar?

Pris för konstruktionsritningar beror mycket på parametrar som byggets storlek och komplexitet. Vi ger dig dock alltid fast pris så att du på förhand vet exakt vad bygglovet kommer att kosta. Därmed blir det också lättare att budgetera resten av projektet. Vi garanterar också att alla relevanta handlingar är fackmannamässigt utförda.

Vad innehåller en konstruktionsritning?

När du söker bygglov behöver du först en grundläggande bygglovsritning. Det är en mindre detaljerad ritning, som sedan måste kompletteras med en konstruktionsritning. En konstruktionsritning är mer detaljerad och innehåller noggranna angivelser av materialval och dimensioner. Beroende på hur ditt bygge ser ut krävs det ibland även ritningar av mer teknisk natur.

Hos oss behöver du inte bekymra dig om detta. Vi ser till att kommunen får allt som krävs, att det är fackmannamässigt utfört och att det levereras i korrekt format. Genom att vara noggrann från början minimerar man risken för kompletteringar från kommunen, som kan vara nog så tidsödande och utmattande. Med Bygglovstjänst slipper du oroa dig för sådant och kan istället luta dig tillbaka.

Vilka underlag behöver jag tillhandahålla inför projektstart?

Underlagen som begärs in beror på vad du har tänkt bygga. Nedan har vi sammanställt detta baserat på konstruktionstyp.

Nybyggnad
Attefallshus
Tillbyggnad/attefallstillbyggnad

Varför behövs konstruktionsritningar?

Förutom arkitektritningar består konstruktionsritningar främst av olika konstruktionsberäkningar. Ditt bygges utseende är förstås viktigt, men minst lika viktigt är att bygget har konstruktioner som kommunen bedömer som realistiska vad gäller materialval och dimensioner.

Dessa val påverkar både hur mycket konstruktionen kostar dig och hur väl bygget kommer att stå emot olika typer av påfrestningar – vikt, väta och värme exempelvis. Somliga material står emot större belastning än andra, men kan exempelvis vara tyngre och därmed påverka byggets totala bärkraft. Konstruktionen måste även ta hänsyn till både konstant och tillfällig belastning. Exempelvis kan kraftigt snöfall på vintern skapa stort tryck på takstolar och undertak.

En noggrann konstruktionsritning tar hänsyn till alla dessa parametrar och underlättar för kommunen att godkänna ditt bygglov. En erfaren bygglovskonsult vet exakt vad som fordras och upprättar fackmannamässiga konstruktionsritningar som möter alla kommunens krav.

Krävs konstruktionsritning vid kontakt med byggentreprenör?

Om du ska anlita en byggentreprenör är det viktigt att ha konstruktionsritningarna färdiga. Det gör det avsevärt lättare för entreprenören att lämna en offert. Ju mer exakta förutsättningarna för offerten är, ju lättare blir det också för dig att jämföra olika entreprenörers priser.

Bygglovstjänst erbjuder inte bara konstruktionsritningar till fast pris, vi har även ett stort nätverk av både tekniska konsulter och byggentreprenörer som vi vet är erfarna och pålitliga. Givetvis hjälper vi dig med bra tips!

/ Portfölj

Konstruktionsritningar vi har skapat

Konstruktionsritning Helsingborg
Förstora
Konstruktionsritning Nacka
Förstora
Konstruktionsritning Vällingby
Förstora
Konstruktionsritning Skåne
Förstora
Konstruktionsritning Nacka
Förstora
Konstruktionsritning Lerum
Förstora
Konstruktionsritning Malmö
Förstora
Konstruktionsritning Kungsör
Förstora
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
/ Kontakt

Tveka inte att höra av dig till oss

Du når oss antingen via kontaktformuläret eller e-post.

Vi svarar alla vardagar 08 - 17!

Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.