Bygglovsritningar

Garanterat fackmannamässiga ritningar till ditt bygglov eller startbesked – oavsett kommun

Erfarna bygglovsspecialister med 3300+ avslutade projekt
Vi samordnar hela ditt bygglov – slipp leta övriga konsulter
En projektledare tillgänglig under hela processen
Alltid fast pris
Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.
/ Processen

Hur går det till?

Steg 1
01

Offertförfrågan

Maila oss på offert@bygglovstjanst.se och beskriv kortfattat vad du har tänkt bygga. Vi skickar sedan ut en offert till dig.
02

Projektstart!

Efter att du har godkänt offerten ringer din personliga projektledare upp dig för att ta emot ytterligare underlag som kan behövas för att göra din idé till verklighet.
Steg 2
Steg 3
03

Ritningar skapas

Vi skapar samtliga ritningar åt dig inom 1-2 veckor och skickar ut dem till dig för granskning. Ritningarna revideras enligt dina önskemål tills du är nöjd.
04

Leverans!

Om du vill kan vi skicka in dina ritningar till kommunen och sköta kontakten med dem – så att du slipper. Efterfrågar kommunen kompletteringar så fixar vi detta.
Steg 4

Kontakta oss idag

Vi är navet mellan ditt bygglov, kommunen och handlingarna som krävs. Vi har koll på plan- och bygglagen så väl som kommunens regleringar. Med vår specialistkompetens hjälper vi dig med bygglov var du än befinner dig.

Bygglovsritning villa Stockholm
/ Frågor och svar

Bygglovsritningar

Bygglovstjänst hjälper dig att upprätta fackmannamässiga bygglovsritningar. Vi tar dig hela vägen från granskning av detaljplan till startbesked. Du får en egen projektledare som är tillgänglig under hela processen och sköter kontakten med din kommun. Tillsammans skapar vi utifrån dina egna förslag både konstruktionsritningar och all teknisk dokumentation som krävs för beviljat bygglov. På så vis minimerar vi handläggningstiden och undviker onödiga kompletteringar.

Vad kostar bygglovsritningar?

Bygglovstjänst erbjuder alltid fast pris. Om kommunen kräver kompletteringar av dina inskickade handlingar ordnar vi självklart det. Priset på just dina bygglovsritningar beror på flera olika parametrar, ringer du oss så får du en offert omedelbart och vet exakt vad ditt bygglov kommer att kosta!

Vad krävs för att få bygglov?

Bygglov kräver att du tillhandahåller en rad olika ritningar och dokument till kommunen. För att undvika kompletteringar är det viktigt att du skickar in korrekta och fackmannamässiga handlingar direkt. Kompletteringarna riskerar att bli tidsödande och utmattande. Därför är det en stor fördel att ta hjälp med bygglovsförfarandet.

Vi har lång erfarenhet av att ta fram allt från konstruktionsberäkningar till färdiga ritningar, och vet vad byggnadsnämnden i din kommun kräver för att godkänna projektet med vändande post.

Vilka underlag behöver jag tillhandahålla inför projektstart?

Underlagen som begärs in beror på vad du har tänkt bygga. Nedan har vi sammanställt detta baserat på konstruktionstyp.

Nybyggnad
Attefallshus
Tillbyggnad/attefallstillbyggnad

Hur lång tid tar det att få bygglov?

Tidsfrister för bygglovsprocessen är reglerad i plan- och bygglagen (PBL). Det är dock viktigt att förstå att din egen insats är avgörande för tidsåtgången, eftersom tidsfristerna gäller först efter att din ansökan anses fullständig. Gör du rätt från början går det med andra ord avsevärt snabbare.

– Kommunens handläggningstid får maximalt vara 10 veckor från det att din ansökan anses fullständig
– Kommunen har rätt att förlänga handläggningstiden med ytterligare 10 veckor vid särskilda skäl, alltså till maximala 20 veckor. Lagen är generellt formulerad och anger inga specifika omständigheter som räknas som särskilda skäl, utan bara om det är ”nödvändigt på grund av handläggningen eller utredningen i ärendet”.
– Vår erfarenhet är dock att bygglovsbeslut i regel går avsevärt snabbare än så, oftast inom 4 veckor när allt är fackmannamässigt utfört. Variationen är dock stor mellan olika kommuner.

Vilka typer av handlingar finns det?

Det finns flera olika typer av handlingar:

Bygglovshandling – Handling som enbart får nyttjas för underlag till en bygglovsansökan. Vanligtvis innehåller den en situationsplan, planritning, sektionsritning samt fasadritning.
Granskningshandling – Handling som nyttjas som underlag för diskussion för vidare projektering av bygghandling.
Bygghandling – Handling som nyttjas till produktion på bygget.
Relationshandling – Handling som nyttjas som underlag efter att bygget är klart.

/ Portfölj

Bygglovsritningar vi har skapat

Bygglovsritning Stockholm
Förstora
Bygglovsritning Kramfors
Förstora
Bygglovsritning Stockholm
Förstora
Bygglovsritning Botkyrka
Förstora
Bygglovsritning Göteborg
Förstora
Bygglovsritning Örebro
Förstora
Bygglovsritning Hörby
Förstora
Bygglovsritning Tyresö
Förstora
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
/ Kontakt

Tveka inte att höra av dig till oss

Du når oss antingen via kontaktformuläret eller e-post.

Vi svarar alla vardagar 08 - 17!

Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.