Brandskyddsbeskrivning

Garanterat fackmannamässiga ritningar till ditt bygglov eller startbesked – oavsett kommun

Erfarna bygglovsspecialister med 3300+ avslutade projekt
Vi samordnar hela ditt bygglov – slipp leta övriga konsulter
En projektledare tillgänglig under hela processen
Alltid fast pris
Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.
/ Processen

Hur går det till?

Steg 1
01

Offertförfrågan

Maila oss på offert@bygglovstjanst.se och beskriv kortfattat vad du har tänkt bygga. Vi skickar sedan ut en offert till dig.
02

Projektstart!

Efter att du har godkänt offerten ringer din personliga projektledare upp dig för att ta emot ytterligare underlag som kan behövas för att göra din idé till verklighet.
Steg 2
Steg 3
03

Ritningar skapas

Vi skapar samtliga ritningar åt dig inom 1-2 veckor och skickar ut dem till dig för granskning. Ritningarna revideras enligt dina önskemål tills du är nöjd.
04

Leverans!

Om du vill kan vi skicka in dina ritningar till kommunen och sköta kontakten med dem – så att du slipper. Efterfrågar kommunen kompletteringar så fixar vi detta.
Steg 4

Kontakta oss idag

Vi är navet mellan ditt bygglov, kommunen och handlingarna som krävs. Vi har koll på plan- och bygglagen så väl som kommunens regleringar. Med vår specialistkompetens hjälper vi dig med bygglov var du än befinner dig.

Bygglovsritning villa Stockholm
/ Frågor och svar

Brandskyddsprojektering

När du bygger nytt eller gör en tillbyggnad behöver du projektera brandskydd, för att göra byggnaden säker och se till att brandskyddet möter lagar och regler. Bygglovstjänst hjälper dig att utforma ett brandskydd som uppfyller myndigheternas krav och är ändamålsenligt, lättbegripligt och fackmannamässigt utfört.

Vad innebär brandskyddsprojektering?

Vilken typ av brandskydd ditt nybygge eller tillbyggnad kräver beror på vilken typ av fastighet och byggnad det gäller. För en mindre privatbostad är kraven mindre och behovet lägre än för ett stort köpcentrum, med behov av många utrymningsvägar och en mer komplicerad och genomtänkt plan för brand- och utrymningslarm, sprinklers m.m.

Det finns två typer av dimensioneringar vid brandskyddsprojekteringar: förenklad respektive analytisk dimensionering. Vid analytisk dimensionering uppfyller man myndighetskraven genom exempelvis kvalitativ bedömning, scenarioanalys eller kvantitativ riskanalys. Mer om reglerna för när analytisk dimensionering finns i Boverkets författningssamling (BFS). Vi hjälper dig oavsett vilken dimensionering som krävs för ditt bygge.

Vad ingår i vår brandskyddsprojektering?

Våra experter hjälper dig med hela brandskyddsprojekteringen. Allt från planering och analys av tillämpliga lagar och regelverk, till färdiga brandskyddsritningar, brandskyddsbeskrivningar, brandskyddsberäkningar, plan för brandskydd under byggnationen, kontroll och uppföljning och upprättande av slutintyg.

Utöver brandskyddsprojektering hjälper vi dig gärna med hela bygglovsprocessen där vi erbjuder fast pris. Vi har även ett stort nätverk av tekniska konsulter och byggentreprenörer och sköter samverkan mellan dem alla för att underlätta ditt bygge.

/ Portfölj

Brandskyddsbeskrivningar vi har skapat

Brandskyddsbeskrivning Hylte
Förstora
Brandskyddsbeskrivning Österåker
Förstora
Brandskyddsbeskrivning Älvdalen
Förstora
Brandskyddsbeskrivning Åre
Förstora
Brandskyddsbeskrivning Piteå
Förstora
Del av en brandskyddsbeskrivning Hässleholm
Förstora
Brandskyddsbeskrivning Stockholm
Förstora
Brandskyddsbeskrivning Vara
Förstora
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
/ Kontakt

Tveka inte att höra av dig till oss

Du når oss antingen via kontaktformuläret eller e-post.

Vi svarar alla vardagar 08 - 17!

Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.