VVS-ritningar

Garanterat fackmannamässiga ritningar till ditt bygglov eller startbesked – oavsett kommun

Erfarna bygglovsspecialister med 3300+ avslutade projekt
Vi samordnar hela ditt bygglov – slipp leta övriga konsulter
En projektledare tillgänglig under hela processen
Alltid fast pris
Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.
/ Processen

Hur går det till?

Steg 1
01

Offertförfrågan

Maila oss på offert@struktia.se och beskriv kortfattat vad du har tänkt bygga. Vi skickar sedan ut en offert till dig.
02

Projektstart!

Efter att du har godkänt offerten ringer din personliga projektledare upp dig för att ta emot ytterligare underlag som kan behövas för att göra din idé till verklighet.
Steg 2
Steg 3
03

Ritningar skapas

Vi skapar samtliga ritningar åt dig inom 1-2 veckor och skickar ut dem till dig för granskning. Ritningarna revideras enligt dina önskemål tills du är nöjd.
04

Leverans!

Om du vill kan vi skicka in dina ritningar till kommunen och sköta kontakten med dem – så att du slipper. Efterfrågar kommunen kompletteringar så fixar vi detta.
Steg 4

Kontakta oss idag

Vi är navet mellan ditt bygglov, kommunen och handlingarna som krävs. Vi har koll på plan- och bygglagen så väl som kommunens regleringar. Med vår specialistkompetens hjälper vi dig med bygglov var du än befinner dig.

Bygglovsritning villa Stockholm
/ Frågor och svar

VVS-ritningar

När du ska bygga hus, villa, attefallshus eller göra en tillbyggnad krävs inga VVS-ritningar för att få bygglov. Däremot kommer du förmodligen behöva VVS-ritningar för att sedan få startbesked. I många kommuner är det ett krav även för mindre tillbyggnader. Om du vill spara tid i en många gånger utdragen byggprocess, kan det vara bra att ha koll på detta och redan på förhand hitta en konsult som kan hjälpa dig med VVS-projekteringen. Bygglovstjänst har all expertis som krävs och skapar fackmannamässiga VVS-ritningar till fasta priser.

Pris för VVS-ritningar

Vad kostar VVS-ritningar? Svaret är att det precis som för andra ritningar beror på storlek och komplexitet. Ett enkelt VVS-system i ett attefallshus är billigt, ett stort VVS-system i en stor villa med exempelvis flera slags värmekällor (radiatorer, golvvärme o.s.v.) kostar förstås mer.

Bygglovstjänst ger dig alltid fast pris på dina VVS-ritningar, hör av dig till oss så får du snabbt en offert med ett exakt pris så att du vet på förhand vad det kostar. Vi hjälper dig även under hela bygglovsprocessen om du vill.

Behövs VVS-ritningar för att söka bygglov?

Nej, du behöver inte VVS-ritningar för att söka bygglov. De ingår inte i det man kallar bygglovsritningar, som skickas in till byggnadsnämnden vid ansökan om bygglov. Däremot krävs VVS-ritningar allt som oftast när du sedan ska få startbesked. Du får alltså som regel räkna med att du behöver skicka in VVS-ritningar i ett senare skede. Då kan kommunen exempelvis komma att kräva elritningar också. Även vid mindre tillbyggnader är det vanligt att du behöver tillhandahålla dessa.

Varför behöver jag VVS-ritningar?

VVS-ritningar behövs för att beskriva hur din byggnads värme-, ventilations- och sanitetsförsörjning kommer att utformas. Ritningar för utvändiga ledningar för dagvatten, avlopp och kallvatten kallas VA-ritningar. VVS-ritningar visar hur rörläggning, element och värmeslingor kommer att gå igenom din tilltänkta huskropp. Hur ska byggnaden värmas upp och luften hållas ventilerad? För att kommunen ska kunna säkerställa att du tänkt på dessa frågor krävs VVS-ritningar.

/ Portfölj

VVS-ritningar vi har skapat

VVS-ritning Huddinge
Förstora
VVS-ritning Umeå
Förstora
VVS-ritning Staffanstorp
Förstora
VVS-ritning Vellinge
Förstora
VVS-ritning Timrå
Förstora
VVS-ritning Lomma
Förstora
VVS-ritning Tierp
Förstora
VVS-ritning Öland
Förstora
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
/ Kontakt

Tveka inte att höra av dig till oss

Du når oss antingen via kontaktformuläret eller e-post.

Vi svarar alla vardagar 08 - 17!

Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.