Energiberäkningar

Garanterat fackmannamässiga ritningar till ditt bygglov eller startbesked – oavsett kommun

Erfarna bygglovsspecialister med 3300+ avslutade projekt
Vi samordnar hela ditt bygglov – slipp leta övriga konsulter
En projektledare tillgänglig under hela processen
Alltid fast pris
Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.
/ Processen

Hur går det till?

Steg 1
01

Offertförfrågan

Maila oss på offert@bygglovstjanst.se och beskriv kortfattat vad du har tänkt bygga. Vi skickar sedan ut en offert till dig.
02

Projektstart!

Efter att du har godkänt offerten ringer din personliga projektledare upp dig för att ta emot ytterligare underlag som kan behövas för att göra din idé till verklighet.
Steg 2
Steg 3
03

Ritningar skapas

Vi skapar samtliga ritningar åt dig inom 1-2 veckor och skickar ut dem till dig för granskning. Ritningarna revideras enligt dina önskemål tills du är nöjd.
04

Leverans!

Om du vill kan vi skicka in dina ritningar till kommunen och sköta kontakten med dem – så att du slipper. Efterfrågar kommunen kompletteringar så fixar vi detta.
Steg 4

Kontakta oss idag

Vi är navet mellan ditt bygglov, kommunen och handlingarna som krävs. Vi har koll på plan- och bygglagen så väl som kommunens regleringar. Med vår specialistkompetens hjälper vi dig med bygglov var du än befinner dig.

Bygglovsritning villa Stockholm
/ Frågor och svar

Energiberäkningar

När du söker bygglov eller gör en bygganmälan kommer kommunens byggnadsnämnd i regel att begära att du bifogar en energiberäkning. Bygglovstjänsts experter hjälper dig att upprätta en fackmannamässig energiberäkning som följer rätt standard och gör det lättare för dig att få ditt bygglov. Hör av dig för en offert på energiberäkning eller låt oss sköta hela ditt bygglov. Våra priser är alltid fasta och du får hjälp oavsett var du bor i landet.

Vad kostar en energiberäkning?

Hur mycket din energiberäkning kostar beror bland annat på hur stort ditt bygge är, hur komplicerad energiförsörjningen är och hur bra underlag du bifogar. I regel handlar det om en kostnad på mellan 1500 kronor och 5000 kronor. Vi ger dig dock alltid ett fast pris direkt på förfrågan, oavsett om du bygger hus, villa, attefallshus eller genomför en tillbyggnad.

Vad består en energiberäkning av?

När du ska lämna in en bygglovsansökan eller en bygganmälan kommer byggnadsnämnden i din kommun i regel att begära en energiberäkning (för undantag, se nedan). Energiberäkningen kallas ibland för energibalans och upprättas bland annat för att uppskatta fastighetens totala årsförbrukning av energi. Den ska vara utformad enligt Boverkets standard BBR 29.

Bygglovstjänsts experter hjälper dig att möta alla krav och därmed slippa kompletteringar och tidsspill i ditt projekt. Vi hjälper dig oavsett var i landet du ska bygga och om du ska bygga hus, villa, attefallshus eller göra en tillbyggnad.

När krävs energiberäkning?

Vid nybyggnation för privatpersoner krävs i praktiken alltid energiberäkning. De enda undantagen är om du bygger en tillfällig byggnad som ska användas under mindre än två år, eller ett bostadshus som ska användas mindre än fyra månader om året eller ”under en begränsad del av året om energianvändningen beräknas vara mindre än 25 procent av en helårsanvändning”.

/ Portfölj

Energiberäkningar vi har skapat

Energiberäkning Huddinge
Förstora
Energiberäkning Timrå
Förstora
Energiberäkning Söderköping
Förstora
Energiberäkning Visby
Förstora
Energiberäkning Hylte
Förstora
Energiberäkning Huddinge
Förstora
Energiberäkning Uppsala
Förstora
Energiberäkning Södertälje
Förstora
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
Bygglovsritningar, konstruktionsritningar, energiberäkningar, VVS-ritningar, brandskyddsbeskrivningar, 3D-renderingar, 3D-modeller, kontrollansvarig – vi är din bygglovskonsult i Sverige.
/ Kontakt

Tveka inte att höra av dig till oss

Du når oss antingen via kontaktformuläret eller e-post.

Vi svarar alla vardagar 08 - 17!

Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Oj! Något gick snett när förfrågan skulle skickas iväg.